LD INTERIÖR HOMESTAGING & INREDNING

HOMESTAGING | INREDNING | LD TEAM | NYHETER & KAMPANJER                                            ENGLISH

 


Här hittar ni vanliga frågor och svar om homestaging via LD Interiör.


-Vad innebär homestaging?

Svar: Homestaging innebär att man gör i ordning ett hem inför en försäljning. Man möblerar om hemmet efter marknaden och gör det lättare för en fotograf att ta bilder. Tanken är att visa potential för köparen.


-Kan jag utnyttja ROT eller RUT-avdrag?

Svar: Homestaging är en avdragsgill tjänst. Detta innebär att man drar av hela kostnaden för staging i deklarationen. För småhus gäller blankett K5 och för bostadsrätter K6. Mäklaren brukar oftast hjälpa till med deklarationen.

ROT och RUT är avdrag för hushållsnära tjänster och har ingenting med homestaging att göra.


-Hur mycket tjänar jag på att staga mitt hem?

Svar: För att kunna ge exakt summa på hur mycket en staging ger är väldigt svårt. För detta krävs att man gör ett test med två likadana bostäder som är i samma skick och har visning samma helg.

Det vi går efter är vad mäklarna säger. Många mäklare vägrar att sälja omöblerade bostäder p.g.a. att det inte lönar sig. Man ser tydligt att folk som har försökt att sälja ostagade bostäder och misslyckats, lyckas alltid efter att de har stagat med oss. Vi har förutom mäklarna som jobbar med oss dessutom många återkommande kunder, byggherrar, föreningar och byggföretag som säljer sina bostäder med oss och ser tydligt att det lönar sig. Många mäklare har sagt att en staging ger upp mot 10 % högre pris än en ostagad bostad.


-Varför ska jag just anlita Er på LD Interiör och inte någon annan firma?

Svar: När Ni säljer er bostad med LD Interiör gör ni en säker affär. LD Interiör AB har både momsregistreringsbevis och F-skattsedel. Alla fakturor redovisas nästkommande månad efter utfört arbete till Skatteverket.

Det som skiljer oss från andra stagingfirmor är vår kunskap inom staging som är välanpassad efter den svenska marknaden. Dessutom äger LD Interiör sina egna möbler och har kapacitet att utföra ca 40 stagingar åt gången. Detta innebär att inga bostäder ”flyttas” utan man blandar alltid så att varje bostad blir unik.

På LD Interiör jobbar vi väldigt hårt med att inte bara vara inredare utan också serviceinriktade och utbildade inom fastighetsmäkleri och fotografi.


-Hur går en staging till?

Svar: Oftast vill vi träffa kunden på plats för att gå igenom bostaden och se ifall kunden har några önskemål. Därefter tar vi fram tillsammans med mäklaren en tidsplan.

Efter påskrivet avtal stagas bostaden vanligtvis en till två dagar innan fotograferingen. För paket Medium och Large besöker vi bostaden även samma dag som fotografering. Efter det besöker vi bostaden i fall det behövs till visningen.

När säljaren och köparen skriver på köpekontrakt tömmer vi bostaden. Utlåningsperioden är på upp till fem veckor.


-Hur betalar man sin faktura?

Svar: På LD Interiör kan man som kund själv välja hur man vill betala sin faktura. Man kan antigen betala hela inom 30 dagar eller delbetala den.


-Vad kostar en staging?

Svar: Vi går efter en prislista som är uppdelad efter sex olika paket samt 13 olika storleksgrupper.


-Vad ingår i en staging?

Svar: Förutom angivet paket ingår alla transporter, inredare, bärpersonal samt alla kostnader i samband med stagingen.


-Om jag inte lyckas få min bostad såld, vad kostar det att hyra om möblerna?

Svar: Ifall bostaden inte säljs inom fem veckor kan man som kund hyra om möblerna mot en kostnad. Då köper man en ny period på 5 veckor från den dagen bostaden läggs ut på nätet igen. LD Interiör tömmer inte bostaden under ev. paus.


-Jag har inte valt en mäklare. Kan jag ändå anlita er för att utföra homestaging?

Svar: Ja. Vi jobbar inte mot några mäklare utan samarbetar med dem. Ca 30 % av våra kunder anlitar oss innan de har valt någon mäklare.

Dessutom har vi många gånger hjälpt våra kunder att välja en mäklare.För övriga frågor kontakta oss på LD Interiör. Ni hittar alla kontaktuppgifter på kontaktsidan.


LD INTERIÖR AB

Vegagatan 24, Sundbyberg

08 28 21 31

ORG.NR. 556826-5408